Login
Register

Logare

Stiaţi că:

  • ...izolarea optima a geamului termopan este data de bagheta de aluminiu de 16mm grosime
  • ...o bagheta mai lata sau mai ingusta decât cea de 16mm face ca pierderile prin camera termopanului sa creasca exponenţial
  • ...in interiorul geamului termopan nu este vid ci este aer sau un gaz rar (ex: argon, krypton)
  • ...aerul dintre foile de sticla este un bun izolator termic

    read-more

Scurt ghid pentru producerea tamplariei

In producerea ferestrelor si usilor din pvc se executa urmatorii pasi:

1. Debitarea profilelor din pvc si a armaturiitamplarie

In situatia in care profilele sunt depozitate afara sau la o temperatura diferita de cea la care se lucreaza in atelierul de tamplarie, se recomanda aducerea acestora la temperatura ambientala cu cel putin 10-12 ore inainte de prelucrare.

Profilele sunt taiate la capete cu o inclinare de 45 de grade si sunt imbinate de regula intr-un unghi drept. Profilele se pot suda si intr-un alt unghi.

Lungimea de taiere a profilului este lungimea din desenul de executie la care se adauga 6 mm , adaos de lipire, care se pierd prin topirea materialului cu 3mm la fiecare capat.

Lungimea profilului pentru cercevea se calculeaza in felul urmator:profilul de cercevea acopera tocul cu cate 8mm pe fiecare parte, in total 16mm si totodata trebuie tinut seama si de cei 6mm care se pierd la lipire, deci:

Lungime debitare cercevea=dimensiune gol rama+22mm

La taierea baghetei, deoarece in nutul baghetei de pe toc se gaseste material topit, varful baghetei se va taia pe partea de feder pe aproximativ 10mm cu ajutorul unui cleste bine ascutit.

Fiecare profil PVC are armatura sa specifica, realizata din profil zincat de grosime 1,5mm, care se fixeaza cu suruburi autoforante de 3,9*16 care se insurubeaza cu bsurubelnita pneumatica sau electrica la distante de 250-300mm unul de altul.Armatura are rol de rigidizare a profilului.

De obicei profilele au pe fata pe care se monteaza suruburile de armare un mic canal pentru ghidare care indica pozitia optima a suruburilor.

Armatura se debiteaza la dimensiuni mai mici decat profilul, si anume ea poate fi cu pana la 40mm mai scurta decat lungimea profilului.

 

2. Realizarea gaurilor de drenaj si a gaurilor pentru montarea feroneriei

Orificiile de scurgere sunt importante pentru ca asigura drenajul apei care se scurge pe suprafata geamului.Apa se ghideaza prin profilul de cercevea pe profilul de toc si de acolo se colecteaza si se scurge in exterior printr-un orificiu mascat de un capac special.

Pentru ochiurile de geam cu traverse orizontale este necesara practicarea orificiilor de scurgere si in profilul T.

3. Amplasarea si fixarea armaturilor metalice in profilele din pvc.Prinderea se realizeaza prin suruburi.

4. Imbinarea profilelor prin sudura

Ferestrele sunt considerate cele mai longevive materiale de constructii. Durata de viata a ferestrelor din PVC cu profil U este de aproximativ 50 de ani sau chiar mai mult. Ferestrele sunt supuse la diferite incarcari, si anume: greutatea sticlei, fortele rezultate din folosinta, incarcarile din vant, solicitarile aparute din cauza schimbarilor de temperatura. De aceea pentru calitatea acestor ferestre sunt mai importante imbinarile de colt decat rezistenta la rupere. Sunt realizate diferite incercari in timp pentru a discuta si studia concluziile rezultate.

Factorii de care depinde calitatea unei suduri sunt: receptivitatea, grosimea peretelui, geometria profilului, temperatura de sudura, presiunea de incalzire si timpul de incalzire, temperatura mediului inconjurator, curentul de aer sau condensul; acesti factori sunt responsabili pentru determinarea calitatii si pentru controlarea sudurii profilelor.

Lipirea profilelor se realizeaza cu masina de lipit respectand indicatiile de timp si temperatura ale masinii.Pentru profile timpul de incalzire este de aproximativ 15-20 sec , timpul de presare este de aproximativ 20-30 sec, iar temperatura de lipire este de 220-250 grade C.Pentru profilele de usa se recomanda folosirea unui timp de incalzire cu 3-5 sec mai mare.De asemenea daca temperatura mediului este scazuta timpul de incalzire se va mari corespunzator.

La fiecare colt latimea cordonului de sudura trebuie sa fie de 3 mmpe o parte si 3mm pe cealalta.Sudura trebuie sa fie uniforma si lucioasa, ea nu are voie sa prezinte pori, crapaturi, parti ingalbenite sau inegrite.

Pentru a impiedica deformarea sau deplasarea profilelor in timpul operatiei de lipire, va oferim bacuri de lipire.

Profilele Winhouse sunt disponibile in variante fara si cu garnitura.Materialul din care este confectionata garnitura este termosudabil si va fi sudat impreuna cu profilul.In acest caz capetele garniturii ar trebui scurtate cu 2mm pentru ca bavura rezultata sa nu fie prea groasa si prea rigida.Aceasta garnitura trebuie protejata la debavurarea coltului exterior in cazul cercevelelor.

5.Debavurarea colturilor in zona sudarii(indepartarea surplusului de material)

Aceasta operatiune se poate realiza atat manual cat si cu masina automata de debavurat care realizeaza debavurarea precisa a coltului exterior si a fetelor superioare si inferioare , asigurand o productivitate crescuta.

6. Executarea montantilor

7. Montarea garniturilor de etansare daca profilele sunt fara garnitura

8. Montarea feroneriei

9. Realizarea si montarea geamului termopan

10. Controlul calitatii

galerie-foto

Vizualizati galeria noastra
foto

read-more
bialtopaz

Peste 20 ani de experienta
in domeniul distributiei...

read-more
cariera

Crezi ca te potrivesti
in echipa?

read-more
harta

Avem distribuitori
in toata tara

read-more
Sunteti interesat sa deveniti distribuitor?
descarcari
Contactati-ne daca aveti intrebari
descarcari
Descarcati fisa tehnica a produselor
Spuneti-ne parerea dumnevoastra